Новини Івано-Франківська та області

МастерШеф-16: хто залишив популярний проект у 12-му епізоді

Кулінарний проєкт "МастерШеф-16" показав свій 12-й випуск. На учасників і глядачів чекали яскраві випробування та по-справжньому несподіваний фінал, за підсумками якого з одним з претендентів довелося попрощатися.

У новому випуску шоу "МастерШеф-16" судді вирішили перевірити, чи готові учасники не лише смачно готувати, а й працювати на професійному ресторанному рівні, пояснює СТБ. Мовляв, саме такою є мета цього сезону - "знайти не кулінарного блогера, а шефа", тому у суперфіналі доведеться вже створювати ресторани, а не просто низку різноманітних страв.

Перший етап конкурсу був присвячений мистецтву обслуговування за столом, відомому як table service. Учасникам потрібно було безпосередньо взаємодіяти з потенційними гостями: елегантно подавати страви, відкривати вино та контролювати правильне сервірування. На учасників чекали три захоплюючі майстер-класи від суддів: кулінарні заняття, що проходили одночасно, від Олі Мартиновської та Ектора Хіменеса-Браво, а також майстер-клас із подачі страв від Володимира Ярославського.

Учасники мали приготувати ті самі страви, що демонстрували судді, а потім - і подати ці страви на належному рівні. Для конкурсу шляхом жеребкування було створено чотири команди, і на першому етапі найкращою стала "жовта" команда, до складу якої увійшли Гарік Носач та Євген Гніденко.

На другому етапі змагання учасникам була представлена велика таблиця, на якій були вказані страви з відповідними балами, які можна було отримати за їх приготування. Кожна страва мала свою цінність, що коливалася від 10 до 50 балів, а на виконання завдання учасникам відводилося 2 години. Особливою родзинкою конкурсу стали подвійні ролі учасників: чорні фартухи символізували "гладних хижаків", а білі - їх потенційну "здобич". Якщо учасник, до якого приєднався "хижак" (конкурсант у чорному фартусі), зміг приготувати страву швидше та смачніше, всі бали переходили до нього. У разі, якщо страва була не зовсім вдалою, судді проводили порівняння між роботами конкурсанта та його суперника.

Найвищий результат цього разу показав Олександр Зубко, який заробив 100 шефських балів. Натомість Гарік Носач виявився найменш успішним учасником і отримав чорний фартух. Разом із ним у "Битву чорних фартухів" потрапили Галина Оруджева, Ігор Савчук та Дарія Фатєєва.

У фіналі "чорних фартухів" до учасників приєдналися діти-помічники, які заздалегідь підготували свої улюблені страви. Завданням для кулінарів стало вдосконалити, покращити або навіть перетворити дитячі страви на справжні шедеври.

За підсумками "Битви чорних" у шоу "МастерШеф-16" змагання залишив будівельник з Івано-Франківщини Ігор Савчук. Він сам розповідав на початку проєкту, що потрапив на шоу "внаслідок щасливого випадку", адже кулінарія для нього є лише захопленням.

Нещодавно стало відомо, що фіналіст популярного шоу "МастерШеф" залишив Україну. Мова йде про Дениса Савенка, суперфіналіста 15-го сезону, який вирушив до Чехії.

Читайте також