Нове масове отруєння на Львівщині: до медичних закладів потрапили 17 дітей.

У готелі "Карпатський затишок", що розташований у Славському на Львівщині, сталося масове отруєння дітей. Повідомляється, що 17 неповнолітніх з різних куточків України були госпіталізовані.
За інформацією Національної поліції у Львівській області, йдеться про мешканців Харкова, Черкас, Івано-Франківська та Рівного віком від 8 до 15 років. Пацієнти почали надходити до медзакладів 17 серпня зі скаргами на погіршення самопочуття. Попередній діагноз - харчове отруєння, остаточні результати уточнюються.
Слідчі Стрийського районного управління поліції, під наглядом місцевої прокуратури, розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 325 Кримінального кодексу України. Це пов'язано з порушенням санітарних норм та правил, що спрямовані на запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням. За даною статтею передбачено покарання у вигляді штрафу, арешту на термін до шести місяців або ув'язнення на строк до трьох років.
На даний момент правоохоронні органи здійснюють попереднє розслідування, з'ясовують всі деталі події та призначили необхідні експертні дослідження.
На даний момент на офіційному веб-сайті та соціальних мережах готелю "Карпатський затишок" немає жодних відомостей щодо масового отруєння дітей.
Слід підкреслити, що це вже не перший інцидент масового отруєння у Львівській області. Раніше, у приватному дитячому таборі Friendly Camp, розташованому в Славському, постраждало 53 особи, з яких 45 були дітьми. Відомо, що 47 з них було госпіталізовано. За результатами розслідування фахівці з’ясували, що основною причиною цього випадку став норовірус, виявлений у воді з кулера.
Ще один резонансний випадок стався у львівському ресторані "Китайський привіт", що належить ресторатору Міші Кацуріну. У матеріалах, отриманих від 25 пацієнтів, було виявлено бактерію Salmonella Enteritidis. Відомо, що всі постраждалі вживали один і той самий десерт.
Згодом у цьому ж закладі, який пов'язують із чоловіком співачки Наді Дорофєєвої, перевірки виявили низку порушень. Зокрема, менше половини персоналу мали медичні книжки, а умови зберігання продуктів та інвентарю не відповідали встановленим вимогам.