В Прикарпатті зафіксували перший випадок ботулізму у цьому році.

У Прикарпатті зафіксували випадок ботулізму у місцевого жителя, який вживав домашнє консервоване м'ясо. Це стало першим зареєстрованим випадком ботулізму в Івано-Франківській області цього року.
Цю інформацію передає обласний центр контролю та профілактики захворювань в Івано-Франківську, повідомляє видання Репортер.
Після споживання неякісної їжі у чоловіка виникли симптоми у вигляді болю в животі, загальної слабкості, здуття та головного болю. Через два дні до цих проявів додалися порушення зору та труднощі з ковтанням, а також відчуття сухості в роті. Чоловіка терміново госпіталізували до КНП "Центр інфекційних захворювань Івано-Франківської обласної ради", де лікарі поставили діагноз "Ботулізм".
Хворому надали необхідне лікування та ввели протиботулінічну сироватку. На теперішній час він продовжує лікування.
На тему: Житель Прикарпаття потрапив у лікарню з ботулізмом після вживання копченої скумбрії.
Ботулізм - це гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridiumbotulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах.
Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти частіше викликають групові, "сімейні" спалахи захворювань.
Щоб запобігти виникненню ботулізму, настійно радимо дотримуватися основних правил санітарії та гігієни під час обробки, зберігання та приготування їжі та сировини, - зазначено в повідомленні.