Главная новости Луганска и Украины
 
 
                 
 
Валюта   Покупка   Продажа
   
 
 
Поиск по сайту
 
  21:00 Один військовослужбовець загинув та ще один отримав поранення 19:52 На КПВВ на лінії розмежування посилено заходи контролю - температурна перевірка 18:00 Рівень підроблення гривні залишається стабільно низьким 17:22 Правда про вартість споживчих кредитів 16:45 Платники перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 230 млн грн 16:20 Платники податків Луганщини користуються правом на відшкодування ПДВ 16:00 Поліція встановлює обставини ДТП з постраждалими 15:57  Поліція відстежує ситуацію щодо підтоплення домоволодінь у Борівському 15:55 Відбулось засідання робочої групи з детінізації економіки 14:31 Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на 27.02.2020  
     
 
 

Общество, культура, спорт


23.06.2018 / 17:00 ПАРАЛЛЕЛЬ - МЕДИА

Російсько-окупаційні війська 27 разів порушували режим припинення вогню

Упродовж минулої доби, 22 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Російсько-окупаційні війська 27 разів порушували режим припинення вогню, з них 8 разів застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

Як повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил, напружена обстановка залишається в районі населеного пункту Новотошківське, що на Луганщині. Поряд зі стрілецькою зброєю та гранатометами, окупанти знову відкривали вогонь зі 122 мм артилерії та 120 мм мінометів.

Об’єднанні сили вживали заходів щодо припинення вогню противника. При цьому вогонь по населених пунктах Об’єднанні сили не відкривають.

Окремі провокації противника відмічені також в районі населеного пункту Троїцьке, де противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Світлодарьскому напрямку великокаліберні кулемети ворог також застосував по околицях Луганьского.

Не припиняються провокації противника в районі населеного пункту Південне що на Горлівському напрямку. Впродовж минулої доби бойовики російських окупаційних військ продовжили вести вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по житловим будівлям цього населеного пункту. Житлові помешкання місцевих мешканців в котре зазнали руйнувань та пошкоджень. Об’єднаними силами вживалися заходи щодо примушення ворога до припинення вогню та ліквідації наслідків обстрілів.

В цілому на Північному напрямку ситуація залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами. Противник уникає активних дій, разом с тим продовжує вдаватися до окремих провокацій та продовжує знищення нещодавно звільненого населеного пункту Південне. Втрат серед військовослужбовців Об’єднанних сил немає.

На Донецькому напрямку противник продовжував вести турбуючий та провокаційний вогонь по нашим підрозділам, які обороняються в районі населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Опитне, Мар’їнка та Старогнатівка. Де для ведення вогню застосовував великокаліберні кулемети, гранатомети та стрілецьку зброю. По захисникам Страгнатівки відкривався вогонь з бойової машини піхоти. Підрозділи Об'єднаних сил чітко дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права. Разом з тим вживають усіх заходів щодо припинення безкарних обстрілів українських позицій. Вжитими заходами втрат серед особового складу не допущено, вогневі засоби противника подавлені.

Залишається найбільш напруженою ситуація на Маріупольському напрямку, де окупанти, нехтуючи Мінськими домовленостями, нормами людською моралі продовжують вести вогонь з забороненої Мінськими домовленостями зброї, а саме з артилерії та мінометів. Так під вогнем артилерії та мінометів опинилися захисники Гнутового, Водяного та Лебединського, вибухи мін 120-го калібру лунали також на околицях Талаківки. По захисникам Широкиного, Пищевик та Павлополя противник відкривав вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Реалізуючи право на захист від безкарного вогню окупантів Об'єднані сили застосовували всі доступні засоби. За уточними даними розвідки трьох бойовиків було знищено та трьох поранено.

Підрозділи Об'єднаних сил продовжують вести активну розвідку, в тому числі й агентурну, й виявляють будь-які спроби або випадки переміщення, застосування підрозділів противника, його вогневих засобів й вживають усіх заходів в тому числі й превентивних з метою припинення вбивства наших солдат. Жодне діяння противника яке приводить до втрат серед українських воїнів не залишиться поза увагою. Організатори та безпосередні виконавці таких злочинних дій рано чи пізно будуть покарані.

Протягом 22 червня окупанти п’ять разів намагалися вести розвідку наших позицій з застосуванням російських безпілотних апаратів типу Орлан-10. Для припинення їх діяльності залучалися підрозділи радіоелектронної боротьби.

Протягом ночі та ранку 23 червня противник дев’ять разів відкривав вогонь по підрозділам Збройних Сил. З них шість разів застосував артилерію та міномет. Вогонь з мінометів у нічний час противник відкривав по захисниках Новотошківського, що на Луганьскому напрямку. Вогонь з 122-мм артилерії вівся по захисникам Маріуполя. В районі населеного пункту Лебединське внаслідок обстрілу наших позицій з артилерії двоє військовослужбовців Збройних Сил зазнали поранень. Для примушення окупантів до припинення вогню залучалися чергові вогневі засоби контрбатарейної боротьби. Втрати противника уточнюються.

У цілому ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами. Підрозділи на передових позиціях та резерви готові до виконання бойових завдань.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 16 тисяч осіб та близько 2 тисяч транспортних засобів. 27-м особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Об’єднаними силами продовжується робота щодо запобігання незаконному обігу зброї та боєприпасів.

Так, вчора співробітниками внутрішньої безпеки по Лисичанському прикордонного загону Державної прикордонної служби України зі складу Об'єднаних сил у районі дачного масиву поблизу КПВВ «Городній» виявлено приховані боєприпаси та вибухові пристрої.

На Луганщині правоохоронці зі складу Об'єднаних сил в ході проведення операції «Кордон-2018» спільно з прикордонниками та фіскальною службою в 300 м від кордону з РФ затримали дві вантажівки, які незаконно намагалися перевезти до сусідньої держави продукти та запчастини. Контрабандистів затримано, товар вилучено.

Незважаючи на першочергові завдання зі стримування незаконних збройних формувань українські військові допомагають місцевим мешканцям. Так вчора підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил супроводжено представників гуманітарних організацій які доставили медикаменти, продукти харчування, засоби гігієни жителям неспаленних пунктів Піщане, Водяне та Піски.

Крім того українські військові забезпечили безперешкодні і безпечні роботи працівникам КП “Компанія Вода Донбасуˮ та СММ ОБСЄ під час відновлення ДФС у селищі Кам’янка.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

Слава Україні!

Представник прес-центру ООС старший лейтенант Микола Бондарчук


Понравилась новость? ЖМИ!


 

 

 

Лента новостей

27.02 / 21:00

Один військовослужбовець загинув та ще один отримав поранення

27.02 / 19:52

На КПВВ на лінії розмежування посилено заходи контролю - температурна перевірка

27.02 / 18:00

Рівень підроблення гривні залишається стабільно низьким

27.02 / 17:22

Правда про вартість споживчих кредитів

27.02 / 16:45

Платники перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 230 млн грн

27.02 / 16:20

Платники податків Луганщини користуються правом на відшкодування ПДВ

27.02 / 16:00

Поліція встановлює обставини ДТП з постраждалими

27.02 / 15:57

Поліція відстежує ситуацію щодо підтоплення домоволодінь у Борівському

27.02 / 15:55

Відбулось засідання робочої групи з детінізації економіки

27.02 / 14:31

Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на 27.02.2020

27.02 / 14:04

Підпрємець-пенсіонер сплачує ЄСВ за власним бажанням

27.02 / 13:45

Затримали за отримання неправомірної вигоди

27.02 / 13:43

Прокуратура Луганської області оскаржила звільнення особи

27.02 / 13:40

Внаслідок підриву один військовослужбовець ООС загинув

26.02 / 17:05

Що можна зробити для підвищення імунітету?

26.02 / 17:01

Чотирьом бойовикам заочно повідомили про підозру

26.02 / 16:11

Міжнародний проект «Музика і діалог» набір музикантів

26.02 / 16:08

Спортсмени-підводники Луганщини – на п’єдесталі всеукраїнських змагань

26.02 / 14:28

Заява НСЖУ з приводу ситуації із обрання членів Наглядової ради НСТУ

26.02 / 14:21

Всеукраїнська акція на підтримку регіонального суспільного ТБ і радіо «Інформаційна година»

26.02 / 13:02

СБУ виявила схрон зі снарядами та протитанковими мінами

26.02 / 11:51

Поліцейські затримали збувача наркотиків

26.02 / 11:32

Гвардійці затримали громадянина за підозрою у співпраці з російсько-окупаційними військами

26.02 / 11:27

25 лютого втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було

25.02 / 10:57

Збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню

24.02 / 20:47

Сьогодні втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає

24.02 / 19:50

Усі КПВВ в районі ООС переходять на весняний графік роботи

24.02 / 18:46

Розпочався обласний відкритий фестиваль-конкурс «Байбак-fest»

24.02 / 17:37

Минулоріч проведено понад 14000 культурно-мистецьких заходів

24.02 / 16:13

Не перевищено епідемпоріг захворюваності

 
Полезные ссылки

Календарь

Праздники Украины
 
 
 
     
 

© 2009-2017 Параллель-Медиа Все права защищены.

E-mail: media @ paralel-media.com.ua

Использование материалов разрешено при условии проставления прямой открытой для поисковых систем гиперссылки на paralel-media.com.ua. Ссылка должна быть размещена в независимости от полного либо частичного использования материалов.

 
     
  Система Orphus